Bezorgdheid over 'Deurnese Tuinen

Bezorgdheid over 'Deurnese Tuinen

kade rechteroever

Deurne - De vierde Ringdag, in het Atheneum van Deurne, lokte opnieuw veel volk. Dit keer konden buurtbewoners er terecht voor zone Oost, het gebied tussen Spoor Oost in Borgerhout en het Rivierenhof in Deurne.

 

Op de vierde van in totaal zes Ringdagen was het maandagavond aan de buurtbewoners van zone Oost, de omgeving rond Spoor Oost en het Rivierenhof, om hun zeg te doen. Net zoals de afgelopen Ringdagen konden de aanwezigen hun suggesties en bezorgdheden overbrengen aan de ontwerpteams die de overkapping van de Ring vorm moeten geven. Tegelijkertijd konden ze kennismaken met die ontwerpteams en zich inlezen in wat er tot op vandaag al gebeurd is. Onder de aanwezigen voornamelijk Borgerhoutenaren en Deurnenaars die vooral dromen van meer rust rond het drukke knooppunt waar de E313 aansluiting vindt op de Ring. Bewoners hopen op minder geluidshinder, maar ook op meer groen.

Al was er toch veel bezorgdheid over wat er met dat verkeersknooppunt staat te gebeuren. De eerdere plannen van de Hollandse Knoop, die door overkappingsintendant Alexander D’Hooghe omgedoopt werd naar Deurnese Tuinen, maakten verschillende aanwezigen toch ook wat ongerust.

Goednieuwsshow

Groen Borgerhout deelt die bezorgdheid en waarschuwt voor 25 rijstroken ter hoogte van Spoor Oost. “We zijn blij dat de Ringdagen er zijn, maar we mogen ons niet laten rollen”, zegt Borgerhouts districtsschepen Marij Preneel. “Het stadsbestuur en de intendant van de Vlaamse regering brengen een goednieuwsshow. De 25 rijstroken of 27 baanvakken ter hoogte van Spoor Oost en de nieuwe op- en afritten staan helaas nog steeds in de plannen. Overkapping of niet. Het is niet omdat de Hollandse Knoop omgedoopt is tot de Deurnese Tuinen dat het niet vooral een buitensporig groot op- en afrittencomplex wordt met een beetje groen tussenin.”

www.overdering.be

 

Gazet van Antwerpen/Metropool Stad, 2017-09-12, Pag. 19

http://www.gva.be/cnt/dmf20170911_03067301/bezorgdheid-over-deurnese-tuinen

Tags: