Ringland en Straatvinken op de Boekenbeurs

kade rechteroever

 

Ringland biedt veel oplossingen en kansen, voor de mobiliteit, het leefmilieu en de gezondheid. En dat niet alleen voor Antwerpen, maar voor heel Vlaanderen. Dat willen we tussen 29 oktober en 11 november tonen op de Boekenbeurs en op het mobiliteitscongres op woensdag 6 november.

Je vindt Ringland in hal 2, stand 213. Kom langs om Het Ringland Boek of een leuk Ringland-gadget te kopen, een Ringland-affiche mee te nemen, je te informeren over de laatste stand van zaken of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Resultaten verkeerstelling Straatvinken
In de Ringland-stand kan je bovendien de resultaten komen bekijken van Straatvinken, het mobiliteitsonderzoek waaraan misschien ook jij, samen met meer dan 1.600 medeburgers, hebt deelgenomen. Welke straten van de Vervoerregio Antwerpen zijn al flink op weg voor een modal shift naar duurzamer verkeer en waar is nog veel werk aan de winkel? Op touchscreens kan je het ontdekken. Het Straatvinken-team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Lesmap 'Hoe (on)gezond is het verkeer rond mijn school?'
De derde telronde van Straatvinken vindt plaats op donderdag 14 mei 2020. Wil je naar aanleiding daarvan samen met leerlingen (laatste graad lager onderwijs en eerste graad hoger onderwijs) de verkeerssituatie rond je school bestuderen? Straatvinken stelde daarvoor het lespakket Hoe (on)gezond is het verkeer rond mijn school? samen. We stellen het voor tijdens de leerkrachtendag voor het lager onderwijs op woensdag 30 oktober om 12.30 uur in zaal Het Open Boek.

Het Ringland Boek
Over het Het Ringland Boek - Vijf jaar burgers in beweging praten Peter Vermeulen en Veerle Janssens met Kris Vanmarsenille, hoofdredactrice van Gazet van Antwerpen, op vrijdag 1 november om 12.30 uur in zaal Het Open Boek.

Reserveer hier je ticket voor de Boekenbeurs.

Mobiliteitscongres op 6 november
In het kader van de Boekenbeurs organiseert Ringland samen met Boek. be, de Universiteit Antwerpen, de Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) en vele andere partners op woensdag 6 november ook een groots mobiliteitscongres met binnen- en buitenlandse sprekers.

Lees hier meer over het mobiliteitscongres en schrijf je in

 

https://ringland.be/boekenbeurs/?utm_source=NIEUWSBRIEF+RINGLAND&utm_cam...

Tags: