Zwijndrecht wil af van geluidshinder

kade rechteroever

Rust, dat is wat ze willen in Zwijndrecht. Geluidsschermen, die de gemeente beschermen tegen de voorbijrazende auto's op de E19, zijn daar al langer een prioriteit.

 

In het administratief centrum van Zwijndrecht vond donderdag de tweede van in totaal zes Ringdagen plaats.

Woensdag werd de eerste Ringdag, over het noordelijke deel, georganiseerd op de Luchtbal. Wie bijzondere interesse heeft voor het segment West, werd dus donderdag in Zwijndrecht verwacht.

Net zoals de dag ervoor was ook in het administratief centrum de opkomst groot. “Nochtans zijn er voor deze twee dagen de minste inschrijvingen voor workshops. Voor de dagen die nog volgen in onder meer Berchem, de Singel Het Zuid en Deurne is het aantal inschrijvingen voor de workshops veel hoger”, zegt een medewerkster van 'Over de Ring'.

De rode draad bij de bezoekers in Zwijndrecht is geluidshinder. Vrijwel iedereen die op Linkeroever of in Zwijndrecht woont, wil dat er geluidsschermen of andere maatregelen komen om het lawaai van de auto's te beperken.

Dat zal wellicht niemand verbazen. Enkele bewoners uit Zwijndrecht zijn een tijdje geleden zelfs naar de Raad van State gestapt omdat ze vinden dat er te weinig rekening wordt gehouden met de geluidsoverlast in hun gemeente.

Ook in Zwijndrecht zelf zijn er voor veel bewoners nog een aantal vraagtekens. Omdat de afrit op Linkeroever, naast de redactie van Gazet van Antwerpen, richting Zwijndrecht wordt verlegd, eisen veel mensen garanties dat dit niet voor verkeersoverlast gaat zorgen.

Ook zijn er mensen die een “degelijk” verkeerscirculatieplan voor de deelgemeente Burcht vragen. Want ook daar wordt meer verkeer verwacht.

www.overdering.be.

Patrick van de Perre

 

Gazet van Antwerpen/Metropool Stad, 2017-09-08, Pag. 20

Tags: