Moestuin en barbecue op stukje Ringland

kade rechteroever

Altijd Antwerpen

Op het Moorkensplein in Borgerhout kon je zaterdagmiddag een stukje Ringland kopen. Voor vijf euro per vierkante meter een stukje grond, bovenop de overkapte Ring.

Geen geld toch voor een fijne investering, geef toe. De gemiddelde grondprijs in de stad Antwerpen bedraagt 355 euro per vierkante meter.

Het aanbod van Ringland is dus een koopje. Daarom gingen we, zoals vele andere buren, voor vier vierkante meter.

Wat koop je tegenwoordig nog voor twintig euro?

Het was misschien de laagstaande zon die de inspiratie op het Moorkensplein extra kruidde, maar er zijn op een uurtje tijd enkele fijne plannen gesmeed. Als het bijvoorbeeld zou lukken om de stukjes gekochte Ringlandgrond van buren aan elkaar te laten grenzen, zou er een moestuin kunnen worden aangelegd, met groenten en fruit voor de hele straat. Als genoeg buren meedoen en je de taken netjes verdeelt, moet je misschien maar eens om de twee maanden het hofke gaan gieten. Zet er nog wat kippen bij, en waarom niet, koeien of schapen, op de lange duur moeten we alleen nog voor toiletpapier naar de supermarkt. Het idee om elk oogstseizoen af te sluiten met een fijn tuinfeest-annex-bbq (met uiteraard ook een halal en/of koosjer vuur) werd enthousiast onthaald.

Dat is dus geregeld, nu nog zien dat die Ring wordt overkapt. En liefst snel, zodat we nog kunnen genieten van onze investering.

KARIN VANHEUSDEN 

 
Bron : Gazet van Antwerpen/Metropool Stad, maandag 27 oktober 2014, pagina 14

Tags: