Oosterweel gooit roet in eten van Sint-Anneke

kade rechteroever

Linkeroever
Het BAM-tracé voor de nieuwe Scheldeoeververbinding krijgt nu ook tegenwind van de horeca-uitbaters van het Sint-Annastrand.

• De horeca-uitbaters van het Sint-Annastrand maken zich ernstige zorgen over de gevolgen die het Oosterweelknooppunt op de rechteroever zal hebben op hun plage.

 

 

Gisteren stelden ze een open brief aan de beleidsmakers voor om hun grieven kenbaar te maken. "Deze mensen zijn het niet gewend om te protesteren", vertelt dokter Guido Verbeke, secretaris van Ademloos. "Daarom verlenen we onze logistieke steun."

 

De horeca ziet de uitvoering van de plannen om verschillende redenen niet zitten. "Er zullen nieuwe parallelwegen worden aangelegd en sommige routes zullen worden afgesloten, zodat de mensen niet meer tot hier zullen geraken", weet Guido Verbeke. "Ze krijgen hier nogal wat zakenmensen uit de haven over de vloer voor de lunch. Die klandizie vrezen ze kwijt te spelen."

 

Een tweede reden is de vrees voor een kwalitatieve achteruitgang van de wandeldijk en het strand. "In de zomer danst men op rechteroever tango in de openlucht. De klanken van de muziek hoor je tot hier, je zou hier kunnen meedansen", legt Guido Verbeke uit. "Het geluid draagt nu eenmaal gemakkelijk over water. Het lawaai van een druk verkeersknooppunt zul je dus ook tot hier kunnen horen."

 

Behalve lawaai is er ook nog het roet. "Dat kan makkelijk tot hier overwaaien. De kwaliteit van de plage zal niet meer hetzelfde zijn."
De horeca-uitbaters hebben zich verenigd en een gezamenlijk standpunt ingenomen tegen de plannen.

IWANPAS
Gazet van Antwerpen 21-04-2012 pag. 29

 

Tags: