Oprit van Ring naar E313 smaller voor spitsstrook

kade rechteroever

Automobilisten kunnen deze maand wat moeilijker van de Antwerpse Ring naar de E313 rijden. De opritten naar de E313 worden tijdelijk versmald.

De overlast die deze maand wordt verwacht, is blijkbaar noodzakelijk om het verkeer na de werken veel vlotter te laten verlopen. Want de huidige aanpassingen zijn voorbereidingen voor de aanleg van de langverwachte spitsstrook op de E313.

Auto’s die uit de richting van Gent komen, moeten vanaf deze week over twee versmalde rijstroken als ze afslaan naar Hasselt. Bestuurders moeten er afremmen tot een veilige 70 km per uur. De werken zijn tegen het eind van de maand afgerond.

Voor het verkeer dat uit de richting van Nederland komt en naar Turnhout of Hasselt moet, blijft één versmalde rijstrook over. Ook daar wordt 70 km per uur de maximum toegelaten snelheid. De werkzaamheden lopen daar tegen 14 juni af.

Bussluis
Intussen kreeg de oprit vanaf de Singel (Turnhoutsebaan) naar de E313 een bussluis. Voorlopig mogen alleen nog autobussen via deze oprit naar de Boudewijnsnelweg.

De sluis blijft in voege tot 14 juni, waarna de oprit voor de rest van de maand wordt afgesloten voor alle verkeer. Er komt een omlegging via Borgerhout.

JVB

Gazet van Antwerpen 09-06-2011
http://www.gva.be/antwerpen/oprit-van-ring-naar-e313-smaller-voor-spitsstrook.aspx

Tags: