“Overkap open sleuf van A12”

kade rechteroever

Boom Één wil geld voor geluidsschermen in studie steken

 


Boom Één pleit ervoor om geen geluidsschermen te plaatsen langs de A12 in Boom. De partij wil de 1,5 miljoen euro liever besteden aan een studie om de open sleuf in Boom te overkappen

 


de sleuf van de A12 - foto RR


Boom Één pleit net zoals het hele politieke forum in Boom voor de overkapping van de A12 in Boom. Lang vóór Ringland bestond en lang vóór Antwerpen met dat idee op de proppen kwam. Ondanks tal van beloftes door eerdere ministers van Openbare Werken heeft nu ook Vlaams minister Ben Wuyts (N-VA) geen geld om de sleuf te overkappen.

“Naast de gezondheidsvoordelen als minder fijn stof en minder geluidshinder, is het wegwerken van het ruimtelijk litteken dwars door onze gemeente een belangrijk voordeel van de overkapping. Het is ons een doorn in het oog dat de minister 1,5 miljoen euro gaat uitgeven aan geluidsschermen die de visuele scheiding nog meer gaan benadrukken en de woonwijken nog verder uit elkaar gaan trekken”, zegt fractieleider Patrick Marnef (Boom Één).

Peter De Ridder pleit ervoor dat de centen gebruikt worden om een ernstige studie uit te werken om de overkapping te realiseren. “Als de ruimte op het 'dak' van de A12 vrijkomt, worden heel wat opportuniteiten mogelijk, zowel voor de overheid als voor de private sector. De overkapping zou de wijken Noeveren en Centrum, de wijken Kadrie en Kruiskenslei, opnieuw dichter bij elkaar brengen”, zegt De Ridder.


(jb)
Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid 10-05-2016 pag. 19

Tags: