Overkapping technisch mogelijk

kade rechteroever

nvdr:  Ringland is niet onbetaalbaar, wel het BAM-tracé en de "overkapping" van het BAM-tracé. Keer de prioriteiten om.


Lees het bezwaarschrift van Ringland en andere bezwaren en adviezen op http://www.ademloos.be/mer/bezwaren

Volg ook het spannende vervolgverhaal dat bezwaarschrift heet van stRaten-generaal: http://stratengeneraal.wordpress.com/een-bezwaarschrift-in-feuilletons/

 

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) paste de plannen van de Oosterweelverbinding aan om een overkapping op termijn technisch mogelijk te maken. Dat schrijft De Tijd. De aangepaste plannen zullen in september worden overgemaakt aan de Vlaamse regering. Het grootste probleem blijft de betaalbaarheid van de overkapping.
Peter Vermeulen, de bedenker van de volledige overkapping van de Ring en van Ringland, is niet overtuigd.
Volgens hem is Ringland meer dan een ‘deksel’ op de Ring. “Het gaat ook over de reorganisatie van de Ring”, laat hij weten.

Gazet van Antwerpen 28-08-2014 pag. 13

 

Niemand zit te wachten op een 'overkapte' dure Oosterweelverbinding

 

Overkapping mogelijk na aanpassing plannen

De plannen voor de Oosterweelverbinding zijn aangepast zodat een overkapping van de ring technisch mogelijk is. Maar dat wil niet zeggen dat een overkapping er ook komt. Die beslissing moeten de regeringspartijen nog nemen. Veel zal afhangen van het kostenplaatje. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, die instaat voor de realisatie van Oosterweel, zal het aangepaste plan eind september aan de Vlaamse regering overmaken.

 

 

ATV 27-08-2014
http://atv.be/nieuws/2014-08-27/overkapping-mogelijk-na-aanpassing-plannen

Tags: