Peter Vermeulen: “Ringland kan niet op het BAM-tracé”

kade rechteroever

Hier komt de Hollandse knoop. “Slecht ontworpen”, zegt Ringland. FOTO DIRK KERSTENS

Kies voor Ringland, teken hier 

 

De volledige overkapping van de Antwerpse Ring is mogelijk, maar niet in combinatie met het BAMtracé. Die boodschap brengt Ringland vandaag tijdens een persconferentie.
 

“Het concept van Ringland is perfect te combineren met een nieuwe Scheldekruising, maar niet met de Oosterweelverbinding op het BAM-tracé.” Die boodschap zal Ringland vandaag brengen tijdens een persconferentie over de toekomst van de Antwerpse mobiliteit.

“De volledige overkapping van de Ring is perfect compatibel met een nieuwe Scheldekruising, op voorwaarde dat die meer naar het noorden in de haven wordt gelegd”, zegt Peter Vermeulen van Ringland. Volgens de initiatiefnemers van Ringland is het huidige plan voor de Oosterweelverbinding ondermaats.
 

“De Hollandse Knoop voor de aantakking van Oosterweel aan de Ring is slecht ontworpen”, zegt Vermeulen. “De westzijde aan de kant van Luchtbal en de Groenendaallaan komt er niet goed uit.”

Vandaag presenteert Ringland de resultaten van zijn eigen onderzoek naar de mogelijke combinatie van de overkapping met de Oosterweelverbinding op het BAM-tracé.

Over de contacten met de overheid is Ringland cynisch. “Wij worden straal genegeerd,”, zegt Peter Vermeulen. “De ambitie om nader tot elkaar te komen is aan het mislukken.

 En over de nieuwe intendant maken we ons ook steeds minder illusies. Jammer.”
 

(lm)
Gazet van Antwerpen 23-06-2015 pag 14

Tags: