400 bezwaarschriften tegen plannen BAM

kade rechteroever

De jongste vijf dagen verzamelden PVDA-gemeenteraadslid Dirk Van Duppen en de Deurnese PVDA-districtsraadsleden Els Jacobs en Kristof Vissers bijna 400 bezwaarschriften tegen de plannen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in Deurne.

"De buurtbewoners zijn het niet eens met de bouwaanvraag van de BAM voor het verleggen van het riviertje het Schijn en het Ringfietspad en van het gebruik van de parking in de Ten Eekhovelei als bouwwerf voor de BAM", zegt Jacobs. "Daarom komen we hier vandaag naar het stadhuis om het protest van de mensen duidelijk te maken."

"De werkzaamheden van de BAM zijn bedoeld om de bouw van de Hollandse Knoop in Deurne-Borgerhout voor te bereiden", zegt Van Duppen. "Dit verkeerscomplex telt 27 baanvakken ter hoogte van de Ten Eekhovelei en komt in een 'sleuf' te liggen op 1,8 meter hoogte. Het geplande werkzaamheden zullen de buurt onleefbaar maken."

Meer dan 100 bewoners van de Ten Eekhovelei dienden een bezwaarschrift in. "We zijn als bewoners van de Ten Eekhovelei van geen tel meer", schrijft een oudere bewoonster. "Het is precies dat ze alle overlast die ze op een ander niet kwijt kunnen, dan maar hier komen dumpen. Dat lawaai van de Ring, van het Sportpaleis, die parkeerproblemen... En nu iets dat het nog erger zal maken."

(FM)
Het Laatste Nieuws 28-05-2015
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/400-bezwaarschriften-tegen-plannen-bam-a2339909/

Tags: