Alweer een 'bom' onder Oosterweel: Zwijndrecht zegt nee

kade rechteroever

De gemeenteraad van Zwijndecht heeft de geplande werken voor de Oosterweelverbinding op zijn grondgebied afgekeurd, waardoor de hele bouwaanvraag voor Linkeroever in het water valt.


De bouw van de Oosterweelverbinding is verder weg dan ooit. De werken op de Antwerpse Rechteroever kunnen ten vroegste in 2018 beginnen. Het enige lichtpuntje was tot nu toe dat de werken op Linkeroever dit jaar zouden beginnen, maar gisteravond keurde de meerderheid van Groen en CD&V de geplande aanpassingen van de wegen op hun grondgebied af. Met grote gevolgen dus.

Het Vlaams Gewest heeft immers een goedkeuring nodig om het totaalproject van Linkeroever te kunnen vergunnen. Zonder akkoord van Zwijndrecht kan Vlaanderen geen bouwvergunning voor Linkeroever afleveren. "De plannen zijn bijzonder schadelijk voor de leefbaarheid in onze gemeente", zegt burgemeester André Van De Vyver (Groen). "Aangezien er geen rekening wordt gehouden met onze bezorgdheden, hebben wij geen andere keuze."


De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), die het project leidt in opdracht van de Vlaamse regering, reageert ontgoocheld. "We willen snel samenzitten met het gemeentebestuur", zegt woordvoerder Tim Van der Schoot. "Blijven zij bij hun beslissing, dan trekken wij naar de Raad van State."

(DM)
Het Laatste Nieuws 12-01-2017 pag. 8

Tags: