Groen lanceert Borgerhoutvanjou.be

kade rechteroever

Groen-Borgerhout heeft in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen de website www.borgerhoutvanjou.be gelanceerd. Met deze website wil de partij polsen naar wat Borgerhoutenaars belangrijk vinden in hun district. Wie naar de site surft, krijgt een enquête voorgeschoteld met vragen over het wel en wee van Borgerhout.

 

‘De website is opgesteld volgens een aantal thema's zoals mobiliteit, open ruimte, gezondheid, veiligheid, maar ook grote thema's zoals de overkapping van de Ring komen aan bod', legt districtsschepen Marij Preneel uit, die de enquête heeft uitgewerkt. ‘We vragen ook aan de bezoekers om ons zelf ideeën aan te reiken. Bovendien hopen we met een internetenquête ook de jongeren te bereiken. We sluiten de vragenreeks zelfs af met de vraag: Wat zou u als eerste doen als u districtsburgemeester bent? Eigenlijk hebben we met deze website drie doelstellingen. We vragen de burger om mee te denken over het beleid, zoeken een draagvlak voor initiatieven en goede ideeën en het is een handig instrument onze prioriteiten af te bakenen.

De enquête kan nog de hele maanden april en mei worden ingevuld. In juni worden de resultaten bekendgemaakt.

Ondertussen laat Groen ook verstaan dat ze samen met SP.A nadenken over initiatieven tegen de verkeersdrukte. Groen benadrukt ook dat ze achter hun wijkcirculatieplan blijven staan.

www.borgerhoutvanjou.be
het Nieuwsblad 10-04-2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=H93OHMHF

Tags: