N-VA Borgerhout hekelt De Roma

kade rechteroever

De Borgerhoutse N-VA-afdeling heeft een probleem met het ‘gepolitiseerde’ cultuurhuis De Roma. Dat schrijft De Standaard donderdag.

In de jongste editie van haar huis-aan-huisblad trekt de Borgerhoutse N-VA-afdeling stevig van leer tegen het ‘culturele landmerk’ De Roma. Volgens de partij wordt het cultuurhuis ‘gepolitiseerd’. En meteen volgt een flinke waarschuwing. ‘De Roma kan zich best eens bezinnen of een door een volledige gemeenschap en stad ruim gesubsidieerd ‘cultureel centrum’ zich niet het best wat neutraler kan opstellen. Niet alleen “het Stad” is van iedereen, ook de subsidies die zij ontvangen komen van iedereen.’

De uitval volgt luttele weken nadat de stad Antwerpen en de Vlaamse regering, allebei geleid door een N-VA’er, met een flinke subsidie voor de dag kwamen. De Roma, een oude Borgerhoutse filmzaal die door vrijwilligers van de sloop werd gered, heeft dringend renovatiewerken nodig. Het initiatief wordt algemeen geroemd voor zijn ongezien buurtengagement. Maar toegegeven, de leidende figuren van De Roma frequenteren geen N-VA-middens.

Ringland

Het is de eerste keer dat de N-VA zo van leer trekt tegen het Borgerhoutse succesverhaal. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de slechte relatie tussen het stadsbestuur en het districtscollege waarin de N-VA niet is vertegenwoordigd. De afdeling wordt geleid door Mark Andries, de kabinetschef van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

De N-VA maakt verder een probleem van de manier waarop het districtsbestuur de kritiek over het Antwerpse beleid – zeker op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening – aanzwengelt. Zo wilde het district onder meer het Ringlandproject financieel ondersteunen. Dat biedt een alternatief voor Oosterweel. Eind april congresseert Ringland. In de Roma... http://www.ringland.be/

bbr
De Standaard 26-03-2015
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150325_01598573

Tags: