Rotonde E313 maakt te veel lawaai

kade rechteroever

Buurtcomité Het Rondpunt voerde samen met fysicus Ellie D'Hondt van de VUB metingen uit bij de rotonde van de E313 in Wommelgem. De metingen werden zowel in Deurne als in Wommelgem door vrijwillige medewerkers uitgevoerd.

Volgens woordvoerster van het buurtcomité Lous Wijn is het geluidsvolume continu te hoog, tot 70 decibel. "Dat is veel als je weet dat de Wereldgezondheidsorganisatie bij 55 decibel al van hinder spreekt."

Bovendien strekt de geluidshinder zich veel verder uit dan de straten dicht bij de rotonde. Voor Wijn zijn de resultaten het bewijs dat de E34/ E313 ondergronds moet en dat plannen voor bijkomende verkeerswegen, met een nieuwe megarotonde, uit den boze zijn.

Naar aanleiding van deze metingen roept Wijn de gemeente Wommelgem en het district Deurne eveneens op zo snel mogelijk metingen naar vervuiling bij de rotonde te organiseren, vóór plannen voor uitbreiding van dit verkeersknooppunt te ver gevorderd zijn en afspraken vastliggen.

Ook provinciegouverneur Cathy Berx zou volgens het buurtcomité interesse hebben in de resultaten van de metingen. Het comité is dan ook uitgenodigd op de infomarkten die de Vlaamse overheid in september organiseert in Merksem, Mortsel en Wijnegem.

WIDE
Gazet van Antwerpen 24-06-2013 pag. 18

 

Tags: