Sint-Anneke protesteert tegen Oosterweelverbinding

kade rechteroever

Alle horecauitbaters aan het strand van Sint-Anneke protesteren tegen de bouw van de Oosterweelverbinding. «De grote verkeersrotonde aan de overkant zal 'de plage' kapotmaken», zeggen ze in een protestbrief aan de Vlaamse regering.

«Wij vrezen voor de toekomst van Sint-Anneke», klinkt het op de Wandeldijk op Linkeroever. De uitbaters van alle cafés en restaurants achter de dijk hebben zich verenigd in hun protest tegen de geplande bouw van de Oosterweelverbinding. Iedereen doet mee: het Plaasj Kaffee, Lodge 22, An's Hoeve, De Zeester, De Molen en Roma, beter gekend als het Minervacafé. De uitbaters tonen een affiche met een grote foto van Sint-Anneke en de tekst 'Het Sint-Annastrand wil geen lawaai van de overkant'.

 

Smalste stukje Schelde


«Die affiches gaan we allemaal ophangen in onze zaken, hier op de dijk en op de parkings», zegt Dave De Munck, uitbater van het Plaasj Kaffee. «Hier is de Schelde maar 260 meter breed, dat is het smalste stuk in Antwerpen. Als hier tegenover op rechteroever de plannen worden doorgevoerd zoals ze nu op de tafel van de Vlaamse regering liggen dan krijgen we daar een gigantische verkeersrotonde. Dat zal voor geluidsoverlast, fijn stof en roet zorgen hier op het strand en op onze terrassen. Daarmee maak je de horeca op Sint-Anneke kapot.» De horecauitbaters hebben daarom een gezamelijke brief gestuurd naar de Vlaamse regering, het Antwerps stadsbestuur en het gemeentebestuur van Zwijndrecht. «We vragen hen om rekening met ons en onze vele klanten te willen houden. Dit is een recreatiegebied dat tijdens het seizoen heel veel mensen aantrekt.»

 

Alternatief


De cafébazen hebben wel een alternatief. «Vergeet de Oosterweelverbinding en ga voor het Meccanoplan», schrijven ze in de brief. «Dan wordt het doorgaand verkeer al weggeleid voor Zwijndrecht en blijven Linkeroever en Sint-Anneke leefbaar.»

(FM)
Het Laatste Nieuws 21-04-2012 pag. 43

 

Tags: