Stad bekijkt mogelijkheden voor pas geplant 'Mexicobos' Eilandje

kade rechteroever

Bos op Mexico eiland op één nacht geplant

Op het Mexico eiland in de Antwerpse wijk het Eilandje zijn deze nacht zo'n 1000 jonge bomen geplant. De boomaanplant actie werd georganiseerd door 'Yes We Can'.

Met deze actie willen ze aantonen dat het helemaal niet moeilijk is om een bos aan te planten. Alle net geplante boompjes kregen een 'Yes We Can' label.

A Nieuws 09-11-2010
http://www.anieuws.be/Bos-op-Mexico-eiland-op-een-nacht-geplant

 

Stad bekijkt mogelijkheden voor pas geplant 'Mexicobos' Eilandje

De stad Antwerpen bekijkt de mogelijkheden voor het bos dat zes jongeren maandagnacht op eigen initiatief hebben aangeplant op het Antwerpse Eilandje. "Het is een goed signaal dat ze gegeven hebben", zegt Isis Mulleman, woordvoerster van Antwerps schepen voor Leefmilieu Guy Lauwers.

"We bekijken wat de mogelijkheden zijn, op dat terrein of eventueel elders." De stadsdiensten gaan dinsdag ter plaatse om te bekijken om wat voor bomen het gaat en de stad gaat intussen ook na wat de toekomstplannen zijn voor het terrein en de omgeving waar het bos is aangeplant.

"Afhankelijk daarvan kan het daar blijven staan of zullen we een andere nuttige bestemming zoeken voor de bomen", aldus Mulleman. "Wat het wordt, kan ik op dit moment nog niet zeggen."

 

Meer groen
Ze benadrukt wel dat de bomen niet zomaar gekapt zullen worden. "We waren verrast", zegt Mulleman nog, "en we hebben nog geen contact gehad met de initiatiefnemers. Zij hebben hun statement nu gemaakt dat er meer groen moet zijn in Vlaanderen. In de stad doen wij trouwens veel inspanningen om meer groen te creëren. Zo is er bijvoorbeeld beslist dat voor elke gekapte boom een nieuwe moet worden geplant."

Het terrein aan de Madrasstraat dat de jongeren hadden uitgezocht voor hun Mexicobos was in eigendom van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, maar wordt overgedragen aan de stad in functie van de ontwikkeling van de wijk.

Gazet van Antwerpen 09-11-2010
http://www.gva.be/dossiers/gemeenteraad/stad-bekijkt-mogelijkheden-voor-pas-geplant-mexicobos-eilandje-2.aspx

Tags: