Technologie, beleid en democratie

kade rechteroever

PBL Academielezing “Technologie, beleid en democratie” door Archon Fung

Op vrijdag 10 juni 2011 bezoekt Archon Fung het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) voor een lezing over technologie, beleid en democratie, gevolgd door een reactie van PBL-directeur prof. dr. Maarten Hajer.

 

Archon Fung is hoogleraar Public Policy aan de Harvard John F. Kennedy School of Government. Zijn onderzoek is gericht op de impact van burgerparticipatie, openbaar debat en transparantie op het hedendaagse openbaar bestuur en bedrijfsleven.

 

Archon Fung is auteur van vijf boeken, editor van drie bundels en heeft meer dan vijftig artikelen geschreven. Zijn meest recente boeken zijn: ´Full Disclosure: the Perils and Promise of Transparancy´ (Cambridge University Press met Mary Graham en David Weil) en ´Empowered Participation: Reinventing Urban Democracy´ (Princeton University Press). Daarnaast is hij betrokken bij de website www.participedia.net waarop methoden en technieken voor participatief bestuur van over de hele wereld worden gedeeld.

 

De lezing begint om 14.00 uur in de Haagse Lobby, op de tiende etage van het Bibliotheekcomplex voor het Stadhuis in Den Haag. U bent welkom vanaf 13:30 uur. Na de lezing zal Maarten Hajer de verbinding leggen met PBL onderzoek gevolgd door discussie, waarna vanaf circa 16:00 uur volop gelegenheid is tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

U kunt zich voor de lezing aanmelden via academie@pbl.nl. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, kunnen wij alleen geregistreerde personen toelaten. Voor meer informatie en met vragen kunt u eveneens op dit mailadres terecht.

 

Meer informatie:

 

de website van Archon Fung
routebeschrijving naar de Haagse Lobby: Planbureau voor de Leefomgeving 10-05-2011

http://www.pbl.nl/nieuws/nieuwsberichten/2011/pbl-academielezing-%E2%80%9Ctechnologie-beleid-en-democratie%E2%80%9D-door-archon-fung
 

Tags: