Tuinwijk wacht op geluidsscherm

kade rechteroever

De bewoners wachten nog steeds op een beslissing van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) over de plaatsing van een geluidsscherm tussen hun tuinwijk en de snelweg.

 

• In januari hadden de bewoners van de tuinwijk een onderhoud met het agentschap wegen en verkeer om de problemen met de geluidsoverlast in bijvoorbeeld de Weerstandslaan en de Griffier Schobbenslaan te bespreken.

Deze overlast van het nabijgelegen knooppunt E313/E34 met de Ring is een oud zeer. Ingenieurs beloofden nieuwe metingen in maart met het doel de oude schermen te slopen.

Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) stelde hierover in december een vraag aan Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.
"Recent antwoordde de minister in zeer vage termen ondanks de duidelijke beloftes van haar administratie", zegt Liesbeth Homans.

"De minister en het districtsbestuur moeten werk maken van dit dossier. De beloofde metingen moeten er nu snel komen en de oude schermen moeten vervangen worden", vult districtsraadslid Patrick Paredaens (N-VA) aan.  De gaten in de schermen die vandaag nog bestaan aan de bruggen moeten zo snel mogelijk gedicht worden. Het kan niet dat de minister op gedane beloftes terugkomt. Dit gaat om de leefbaarheid van de buurt."

PVDP
GAZET VAN ANTWEREPN 23-03-2012 PAG. 46
 

Tags: