Almaci: "De Wever moet water bij de wijn doen"

kade rechteroever

klik op de foto om het fragment te bekijken

 

Eén - De Redactie - 04-11-2012

ttp://www.deredactie.be/permalink/1.1473212

 

Almaci: 'Bart De Wever moet water bij de wijn doen wil hij een coalitie'

Meyrem Almaci blijft bij de afschaffing van het BAM-tracé in het Antwerps mobiliteitsdossier: ‘Bart De Wever heeft ons nodig. Het is nu of nooit om het BAM-tracé weg te krijgen.’

Meyrem Almaci, die op 14 oktober de Antwerpse lijst van Groen trok, benadrukte in De Zevende Dag dat Groen niet in een coalitie stapt met Bart De Wever als N-VA vasthoudt aan het BAM-tracé. De Wever heeft zijn ontwerp-bestuursakkoord uitgedeeld.

Meyrem Almaci noemde de passage over mobiliteit “onaanvaardbaar”: “Wij zien dat niet zitten. De Wever moet een coalitie vormen. Hij weet dat de Stadslijst enkel met ons in een meerderheid met hem stapt. En ook voor de andere meerderheden heeft hij ons mathematisch nodig.” Almaci wijst er ook op dat ook Open VLD voorstander is van een alternatief voor het BAM-tracé, namelijk de tangenten.

De Groen-politica lijkt het dan ook hard te zullen spelen: “Voor ons is het nu of nooit om het BAM-tracé van de baan te krijgen. Het BAM-tracé zorgt voor meer vervuiling, meer verkeer, meer lawaai. De Wever zal water bij de wijn moeten doen. Er zal iets moeten bewegen.”

Groen maakte het in de campagne duidelijk dat het afschaffen van dat BAM-tracé een breekpunt was, aldus Almaci: “Wij hebben één breekpunt geformuleerd en blijven daarbij. Ik doe niet mee aan strategische spelletjes, wij gaan voor inhoud.”

Almaci: 'De Wever zal moeten bewijzen dat hij opkomt voor de Antwerpenaren'
Almaci ontkent dat Groen hiermee de situatie in Antwerpen blokkeert: “Een bestuursakkoord is een werk van evenwicht. Voor ons zijn er duidelijke punten: armoede onder kinderen, een andere kijk op mobiliteit, … Daarmee trokken we naar de verkiezingen. Nu is het de verantwoordelijkheid van de winnaar om een akkoord te sluiten. Het is aan De Wever om te tonen dat hij opkomt voor zijn Antwerpenaren en stappen te zetten richting andere partijen.”

(SD)
Knack 04-11-2012
http://www.knack.be/nieuws/belgie/almaci-bart-de-wever-moet-water-bij-de-wijn-doen-wil-hij-een-coalitie/article-4000202992117.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-04/11/2012&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN

 

Tags: