Burgemeester van Zwijndrecht Willy Minnebo onverwachts overleden

kade rechteroever

ZWIJNDRECHT - Willy Minnebo, de burgemeester van Zwijndrecht, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 67-jarige leeftijd overleden. Hoewel Minnebo al een jaar tegen een zware darmkanker vocht, is zijn dood toch onverwacht. Twee weken geleden had hij nog aangekondigd dat hij opnieuw de lijst van Groen zou trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Willy Minnebo, de eerste burgemeester van Groen in ons land, was sinds 1995 aan het bewind in Zwijndrecht. Hij was al van jonge leeftijd politiek actief, eerst bij de Kommunistische Partij in Burcht en later in de fusiegemeente Zwijndrecht als lid van Agalev en nadien van Groen.

Hoewel er in het voorjaar van 2011 een tumor bij hem werd gevonden, bleef hij hoopvol dat hij de ziekte zou overwinnen en dat hij als lijsttrekker aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zou kunnen deelnemen. Zijn overleden komt dan ook onverwacht en de verslagenheid bij het personeel en bij de leden van het college van burgemeester en schepenen is erg groot.

De gemeente zal een rouwregister neerleggen in het administratief centrum aan het Binnenplein. Dit rouwregister is toegankelijk vanaf maandagochtend, dagelijks van 9 tot 12 u. en van 14 tot 17 u.

mtm, sdl
De Standaard 20-04-2012
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120420_052

 

Portret van burgemeester Minnebo

Willy Minnebo, de burgemeester van Zwijndrecht, is vannacht overleden. Minnebo verloor de strijd tegen kanker. Hij was de eerste groene burgemeester van Vlaanderen, en al 17 jaar ononderbroken aan de macht in Zwijndrecht. Hij hoopte na de verkiezingen in oktober nog aan een nieuwe ambtstermijn te kunnen beginnen. Minnebo was een burgemeester die dicht bij zijn volk stond en daardoor bijzonder geliefd was. Ook bij zijn politieke tegenstanders wist iedereen de persoon Willy Minnebo enorm te waarderen.
 

 

ATV 20-04-2012

http://www.atv.be/item/portret-van-burgemeester-minnebo

 

Politiek reageert op overlijden Minnebo

Hoe het nu verder moet met zijn partij, het is te vroeg om daarover duidelijkheid te krijgen. Maar Willy Minnebo belichaamde wel de groenen in Zwijndrecht. Bij de laatste lokale verkiezingen kreeg hij op zijn eentje 1/3de van alle stemmen in de gemeente achter zijn naam. Zowel zijn politieke vrienden als tegenstanders, iedereen wist de persoon Willy Minnebo enorm te waarderen.

 

 

ATV 20-04-2012
http://www.atv.be/item/politiek-reageert-op-overlijden-minnebo

 

Tags: