Groen niet happig op coalitie met Stadslijst en N-VA

kade rechteroever

Verrassende wending in de Antwerpse coalitiebesprekingen: het kartel sp.a-CD&V wil enkel in de meerderheid van De Wever stappen als Groen er bij komt. Kopvrouw Meyrem Almaci (Groen) reageert verbaasd: "Het is vreemd dat het kartel sp.a - CD&V ons hierover op voorhand niet heeft ingelicht. Maar als ze met ons willen praten over inhoud, dan staan we daarvoor open."

Almaci herhaalt in een persbericht wat Groen duidelijk heeft gemaakt al voor de verkiezingen: "Wij stappen enkel in een coalitie als het BAM-tracé dat meer verkeer dwars door de stad zuigt, geschrapt wordt, als er meer middelen gaan naar het OCMW en als er positiever wordt omgegaan met de diversiteit die Antwerpen rijk is."

Groen Antwerpen is bereid haar gewicht in de schaal te werpen voor een autoluwer Antwerpen dat meer inzet op armoedebestrijding en de diversiteit koestert in plaats van mensen tegen elkaar op te zetten.

"Gisteren hebben we aan formateur Bart De Wever duidelijk onze inhoudelijke prioriteiten, bezorgd. Dat zijn dezelfde prioriteiten als die waarmee we naar de Antwerpenaar zijn getrokken tijdens de verkiezingscampagne en waarvoor Groen beloond werd met een duidelijke winst van twee bijkomende zetels," aldus Almaci.

Slechte positie
Groot nadeel aan de formule is dat de zetels van Groen niet nodig zijn voor een meerderheid, en dat de partij dus een slechte positie heeft om op de verdere besluitvorming tijdens de komende zes jaar te wegen. "Het lijkt me nu logisch dat de stadslijst met ons komt praten om hun voorstel toe te lichten en ook aan ons duidelijk te maken wat ze inhoudelijk van onze prioriteiten denken," besluit Almaci.

Gazet van Antwerpen 18-10-2012
http://www.gva.be/dossiers/gemeenteraad/groen-staat-open-voor-coalitie-met-stadslijst-en-n-va.aspx

 

Luister ook naar gesprek met Meyrem Almaci op Radio 1 via deze link.

Tags: