Niets geleerd uit het Oosterweeldossier ?

kade rechteroever

In Wakker op Zondag kwam andermaal het Oosterweeldossier ter sprake naar aanleiding van het arrest van de Raad van State dat de bouwvergunning van de tramlijn 10 naar Wijnegem vernietigde. De overheid heeft niets geleerd uit het Oosterweelverhaal, zo blijkt.

Overleg en inspraak moet vooraf gebeuren, zodat vertragingen vermeden worden. In het Oosterweeldossier staan we, volgens Manu Claeys, opnieuw waar we een aantal jaren geleden stonden, en herhaalt de regering opnieuw de fouten uit het verleden, door niet met de actiegroepen te overleggen. 

 

geknipt uit Wakker op Zondag, ATV - 15/05/2011

 

"Het is “copy-paste” van wat we in 2005-2008 hebben meegemaakt. Toen heeft de politiek 3 jaar lang gezegd: “dat alternatief van stRaten-generaal is bestudeerd en niet goed bevonden. In 2008 bleek dat dat niet zo was en is er een onafhankelijk onderzoek van Arup-Sum gekomen waaruit bleek dat er heel wat pijnpunten waren aan het BAM-tracé.Nu maken we hetzelfde mee, minister Crevits zegt: “we hebben dat Meccanotracé onderzocht en het is niet goed bevonden”. Wij vragen, en samen met ons meer dan 1500 Antwerpenaren, via de wet op Openbaarheid van Bestuur die zogenaamde studie over het Meccanotracé, die bestaat niet.

Wat gaat er gebeuren in het voorjaar van 2013? De milieueffectenrapportage zal afgerond zijn in 2013 en dan zal de conclusie zijn: Meccano dient onafhankelijk bekeken te worden. Transport & Mobility Leuven heeft het al vergeleken en hun conclusie was: Meccano is superieur aan het BAM-tracé. "

 

Doe mee aan de actie Openbaarheid van bestuur en vraag samen met ons de bewuste studie hier op, vul uw naam en e-mail in en klik!

http://www.atv.be/wakker-op-zondag/wakker-op-zondag-15-mei-2011

Tags: