Van de Vyver legt eed af als burgemeester Zwijndrecht

kade rechteroever

Zwijndrecht heeft een nieuwe burgemeester. André Van de Vyver legde vanochtend de eed af bij provinciegouverneur Cathy Berx. Van de Vyver volgt zijn goede vriend Willy Minnebo op. Die overleed in april van dit jaar op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

 

ATV 12-06-2012
http://www.atv.be/item/van-de-vyver-legt-eed-af-als-burgemeester-zwijndrecht

 

Van de Vyver legt eed af als burgemeester

André Van de Vyver legt op dinsdag 12 juni bij gouverneur Cathy Berx de eed af als nieuwe burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Hij volgt Willy Minnebo op die op 20 april overleed ten gevolge van kanker.

 

De gemeente Zwijndrecht telt 18.656 inwoners. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen behaalde Groen! 33,59 procent van de stemmen waardoor de partij 10 van de 25 zetels in de gemeenteraad behaalde. Samen met CD&V, dat 4 zetels behaalde, werd een bestuursmeerderheid gevormd. De andere partijen die opkwamen in Zwijndrecht, Vlaams Belang-Vlot, Sp.a, VLD-Vivant, N-VA en 2070 behaalden respectievelijk 6, 4, 1, 0 en 0 zetels.

De 62-jarige André Van de Vyver behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 met 189 stemmen het derde resultaat van zijn partij (Groen). Momenteel is hij waarnemend burgemeester en schepen van Informatie, Cultuur en Toerisme. De eedaflegging vindt plaats in de Gouverneurszaal van het provinciehuis in het bijzijn van zijn familie.

Gazet van Antwerpen 08-06-2012

 

Tags: