Vervuild slib op oever Palingbeek in Zwijndrecht

kade rechteroever

Het provinciebestuur gaat een klacht indienen tegen onbekenden, omdat het vervuild slib van de Palingbeek op de oevers werd gedeponeerd.

Conservator Willy Verschueren (foto) wist dinsdagmorgen niet wat hij zag in het natuurgebied Blokkersdijk in Zwijndrecht (grens met Antwerpen-Linkeroever). "Tot mijn grote verbazing was de Palingbeek geruimd", vertelt hij.

"Totaal onverwacht, zonder overleg en dat bij het begin van het broedseizoen. Maar nog erger was de manier waarop. Een aantal taluds op de parking was vernield en het zwaar vervuilde slib lag op de oever in het reservaat. De kraan die daarbij was gebruikt, had grote wilgenbomen zwaar beschadigd."

Het provinciebestuur, eigenaar van de waterloop, reageerde ook ontstemd. Het dient een klacht in tegen onbekenden want de provincie heeft geen idee wie de opdracht heeft gegeven. De gemeente Zwijndrecht heeft volgens de bevoegde schepen André Van De Vyver (Groen!) geen opdracht gegeven om de Palingbeek te ruimen, maar gaat de zaak onderzoeken.

Alex Kestens
Gazet van Antwerpen 28-02-2012
http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/zwijndrecht/vervuild-slib-op-oever-palingbeek-in-zwijndrecht.aspx

Tags: