Vodafone lanceert CO2-bespaarmeter

kade rechteroever

Vodafone heeft de online CO2-bespaarmeter ontwikkeld, waarmee bedrijven kunnen nagaan hoeveel CO2 zij kunnen besparen door gebruik te maken van het nieuwe werken. De CO2-uitstoot van een gemiddelde werknemer wordt voor 77% door het woon-werkverkeer veroorzaakt.

Door slimmer gebruik van woon-werkverkeer, zoals op een ander tijdstip te reizen of thuis te werken, kan veel CO2 bespaard worden en een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van files. Wanneer 100 medewerkers een dag minder naar kantoor gaan, kan een bedrijf daarmee 42.238 kg CO2 besparen. Dit komt overeen met 133 kilometer file of 168.953 kilometer afstand per vliegtuig. De bespaarmeter vergelijkt het gewicht ook met de hoeveelheid bomen die nodig is om de CO2-uitstoot te compenseren en het jaarlijkse energieverbruik van het aantal huishoudens.

De maatstaf voor de meter is het onderzoek dat advies- en ingenieursbureau DHV eerder dit jaar in opdracht van Vodafone Nederland deed. Uit het onderzoek, gebaseerd op de manier van werken bij Vodafone, blijkt dat mobiel werken voor een gemiddelde CO2-verlaging van 25% per werknemer zorgt. Sinds 2 jaar werken 1.200 Vodafone-medewerkers mobiel. Zij hebben de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. De jaarlijkse besparing per medewerker kan oplopen tot 750 kilo CO2.

Bron(nen):
Facto Magazine (oktober 2011)

Profnews 17-10-2011
http://www.profnews.nl/976827/vodafone-lanceert-co2-bespaarmeter
 

 

Tags: