Zwijndrecht houdt volksbevraging over Oosterweel-dossier

kade rechteroever

In Zwijndrecht organiseren ze een volksbevraging over het Oosterweel-dossier. De gemeente heeft zelf een alternatief dat naar eigen zeggen de leefbaarheid van de gemeente aanzienlijk kan verbeteren. Dat project houdt in dat de E17 tussen Zwijndrecht en Burcht ondergronds gebracht wordt en ook overkapt wordt. Daarmee zou dat plan ook naadloos aansluiten bij het voorstel van Ringland op rechteroever.

 

 

ATV 05-05-2016
http://atv.be/nieuws/zwijndrecht-houdt-volksbevraging-over-oosterweel-dossier

Volksbevraging Oosterweel in Burcht-Zwijndrecht

Zwijndrecht / Antwerpen - “Het Oosterweeldossier komt met rasse schreden dichterbij. Lawaaihinder en fijn stof zijn geen loze begrippen in Zwijndrecht”. Aldus een mededeling van het gemeentebestuur. Dat heeft daarom een alternatief klaarliggen dat de leefbaarheid van de gemeente aanzienlijk kan verbeteren.


Het project houdt de insleuving en overkapping in van de E17 tussen Zwijndrecht en Burcht. Het voorstel om de E17 ondergronds te brengen en te overkappen sluit naadloos aan bij het voorstel van Ringland op de Rechteroever.


Volksbevraging
Het gemeentebestuur wil dit plan voorleggen aan de inwoners via een schriftelijke volksbevraging. Inwoners vanaf 16 jaar zullen een brief ontvangen samen met een antwoordkaart en uitgebreide informatie over hetgeen voorligt. Binnen een bepaalde tijd kunnen zij hun stem uitbrengen en deze onder beveiligde en gesloten omslag aan een aangestelde deurwaarder bezorgen.


Suggesties
De burgemeester heeft alle partijen die in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn gevraagd om suggesties binnen te leveren voor de gemeenteraad van 26 mei 2016. Zo kan er over de partijgrenzen heen een eensluidend standpunt ingenomen worden. De bevraging zou dan niet in juni maar in september kunnen plaatsvinden.


Vergunningsaanvraag
Indien de bevolking opteert voor het gemeentelijk voorstel dan wordt dat de basis voor het advies dat de gemeente zal uitbrengen. De vergunningsaanvraag zal door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) worden voorgelegd op 27 juni.  Het openbaar onderzoek start op 1 augustus en loopt tot 30 september. Het gemeentebestuur moet haar advies geven voor 30 oktober.

Staf De Lie
Gazet van Antwerpen 04-05-2016
http://www.gva.be/cnt/blsde_02273845/volksbevraging-oosterweel-in-burcht-zwijndrecht

Tags: