Voor dit bos vecht schrijfster Anne Provoost

kade rechteroever

Het Sint-Annabos op Linkeroever wordt bedreigd door de aanleg van de Oosterweelverbinding. Om daartegen te protesteren sloegen professionele en amateurfotografen de handen in elkaar en brachten het bedreigde natuurgebied in beeld. Fotograaf Chris terryn en auteur Anne Provoost verzamelden de beste foto’s in een boek. Productiehuis Luchtwerk maakte een video vanuit de lucht.

Het boek over het Sint-Annabos wordt uitgegeven als co-editie van de actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos, en Natuurpunt WAL. Met de opbrengst wordt een exemplaar naar alle relevante actoren in het dossier Oosterweel gestuurd. "Dit alles doen we onder het motto: 'Als de politici niet naar het Sint-Annabos komen, komt het Sint-Annabos naar de politici'", zegt Anne Provoost.

Het boek kost 15 euro en is beschikbaar bij De Groene Waterman in de Wolstraat, bij Boekenmarkt De Markies in de Hoogstraat en op Linkeroever bij Hilde De Koninck van Copy-Copy, Blancefloerlaan 22.

De video werd gemaakt door Luchtwerk. Dit productiehuis werkte eerder ook samen met cabaretier Wouter Deprez. Hij komt op voor het behoud van het Park-Midden-Limburg dat bedreigd wordt door de uitbreiding van onder meer transportbedrijf H. Essers.  
 

 

door IL | Bron: Luchtwerk
Gazet van Antwerpen 19-11-2015
http://www.gva.be/cnt/dmf20151119_01978793/voor-dit-bos-vecht-schrijfster-anne-provoost

Tags: