“Wanneer komt de waterbus tot in Niel?”

kade rechteroever


Op de jongste gemeenteraad vroeg Etienne Franssen (sp.a/Groen) of het gemeentebestuur stappen wil ondernemen om de waterbus, die momenteel haar eindhalte heeft in Hemiksem, te doen doortrekken tot in Niel.

 

Franssen benadrukte het belang van deze eventuele doortrekking voor de gemeente. “De waterbus is niet alleen interessant voor het toerisme, maar ook voor de werkende mens die zich filevrij over het water naar zijn werk kan begeven.”
“Ik ben daar al anderhalf jaar mee bezig”, reageerde schepen van Mobiliteit Bart Van der Velde (Open Vld). “Ik vertegenwoordig de 'Vervoerregio Antwerpen 20/30' en iedere keer dat we samenkomen klop ik op hetzelfde nageltje. Ik besef heel goed dat deze verwezenlijking nog niet voor morgen is, maar ik blijf aandringen om de waterbus tot in Niel te krijgen.”

Steiger
“Bij zulk een project komt natuurlijk heel wat kijken. Zo moet er een steiger worden aangelegd. En waar moet die dan komen? Misschien aan de gemeentekade in de Rupelstraat. Maar daarvoor moet dan weer een vergunning aangevraagd worden bij de Vlaamse Waterweg. Het zal sowieso een proces van lange duur worden. Maar ik blijft geloven dat de doortrekking er ooit zal komen”, aldus nog de schepen.

(pvr)


Gazet van Antwerpen : Stad en Rand, 2019-09-26, pag. 25
 

Tags: