Wat ú denkt Lighttrain naar Malle

kade rechteroever

Het idee van stRaten-generaal om een lighttrain aan te leggen door de Kempen tot aan het vliegveld van Malle en zo de mobiliteitsproblemen in de regio aan te pakken, wordt door de burgemeesters van Malle en Zoersel afgeschoten en zelfs als grof bestempeld. Ik ben het niet altijd eens met stRaten-generaal of Ademloos, maar dit voorstel verdient meer onderzoek. Lighttrains bewijzen in het buitenland hun efficiëntie. Over het tracé kan uiteraard gediscussieerd worden. Ook het idee om de luchthaven van Deurne te verplaatsen naar Malle, is interessant.

De huidige locatie is verre van ideaal. Verwijzen naar Zaventem houdt geen steek: treinkosten en parkeertarieven zijn zeer duur en vooral de lange inchecktijden maken Zaventem voor korte vluchten onaantrekkelijk.

Spijtig genoeg hebben lokale politici, bijvoorbeeld in de zuidrand of het Waasland, al meermaals projecten gedwarsboomd, zoals de aanleg van de Grote Ring of de verbinding van de Liefkenshoektunnel met de E17. Anders hadden we nu geen verzadigde kleine Ring en Kennedytunnel gehad en kon de Singel worden omgevormd tot een groene stadsboulevard.

MARC DE ROECK, KAPELLEN

Gazet van Antwerpen 09-02-2012 pag. 54

Tags: