Waven voor overkappen Ring

kade rechteroever

Eén dag voor de verkiezingen organiseert Ringland een wave op tien bruggen over de Antwerpse Ring. Als afsluiter vindt de laatste vlagplanting plaats in de berm van de afrit Borgerhout.
De wave is een initiatief van Ringland, Ademloos en stRaten-generaal.

Met dit initiatief wil de actiegroepen Ringland op de politieke agenda zetten. "We willen de volgende Vlaamse regering laten zien dat Ringland moet opgenomen worden in het regeerakkoord", zegt Sven Augusteyns van Ringland. Ook na de verkiezingen zal dit thema zeer actueel blijven."
De wave begint in Zwijndrecht en loopt over Antwerpen naar Ekeren.

Het volledige spektakel wordt vastgelegd op film door motorrijders die onder de bruggen door zullen rijden.
Er wordt op tien plaatsen verzameld: de bruggen aan de Pastoor Coplaan, Beatrijslaan, Kolonel Silvertopstraat, Jan Van Rijswijcklaan, Grote Steenweg, Borsbeekbrug, Luitenant Lippenslaan, Turnhoutsebaan, onder het viaduct van het Sportpaleis, Slachthuislaan en aan de Jozef Masurebrug.
"Elke brug heeft een maximum capaciteit van tweehonderd personen", zegt Augusteyns . "Dat is ook zo afgesproken met de politie. We willen het zo veilig mogelijk laten verlopen.
Elke brug heeft vier stewards en twee verantwoordelijken die alles in goede banen zullen leiden.
We verwachten een overzichtelijke massa." Om 16u wordt verzameld op de bruggen. Tussen 16.15 en 16.30u wordt de wave ingezet. Als afsluiter wordt om 17u een vlag geplant in de berm van de afrit Borgerhout.


JAN STASSIJNS
Gazet van Antwerpen 24-05-2014 pag. 25
 

Tags: