Zet de nieuwe rotonde onder een glazen stolp

kade rechteroever

Deurne/Wommelgem De plannen voor de aanleg van een megarotonde in Wommelgem hebben een nieuwe actiegroep doen ontstaan: Het Rondpunt. De leden hielden zopas hun stichtingsvergadering in zaal 't Candoncklaer.
'De E313 moet in een tunnel gelegd worden, het liefst al vanaf Ranst tot de Ring, maar anders zeker vanaf de rotonde in Wommelgem', zegt Lous Wijn van de nieuwe actiegroep. 'We willen in tegenstelling tot wat de voorlopige plannen doen uitschijnen, geen afslagmogelijkheid van de R11bis en A102 naar de Ring. Die nieuwe wegen moeten de Ring net ontlasten en bovendien blijft de nieuwe rotonde dan veiliger en overzichtelijker.'
Bijzonder is het voorstel om de nieuwe rotonde onder een glazen stolp te steken. 'Dat kan perfect, heeft het Nederlandse ingenieursbureau Movares al uitgetekend en voorgerekend', aldus Wijn. 'Een rotonde in een tunnel mag niet van Europa, maar onder glas wel. De stolp krijgt fijn stof-filters en systemen voor energierecuperatie.'
(jaa)
Het Nieuwsblad 08-12-2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=HJ3JBQP3

 

Schoten, Wijnegem, Deurne, Merksem en Wommelgem Front voor overdekt R11-traject
De R11, het traject van Wilrijk tot Wommelgem dat onder meer de Krijgsbaan, Vredebaan, Frans Beirenslaan en Autolei omvat, moet volledig onder de grond. De burgemeesters van Schoten, Wijnegem en Wommelgem en de twee districtsvoorzitters van Deurne en Merksem hebben gezamenlijk hun voorkeur voor een geboorde tunnel uitgesproken.
De Vlaamse overheid en provinciegouverneur Cathy Berx krijgen vandaag een brief van de vijf lokale bestuursleden over de R11, het stuk weg van 11 kilometer van Wilrijk tot en met de rotonde van Wommelgem. "Een geboorde tunnel krijgt de voorkeur omdat de inwoners van de verschillende gemeenten er dan een pak minder overlast van hebben", zegt Frank Geudens, districtsvoorzitter in Deurne. De prijs van zo'n tunnel zou wel drie keer hoger liggen dan een gegraven tunnel.
De vijf bestuurders pleiten ook voor één gezamenlijke aanpak van de R11 en de A102, de nog aan te leggen weg tussen de E313 en het knooppunt van de Ring in Antwerpen-Noord. Die verbindingen zouden kunnen uitgroeien tot een tweede Ring rond Antwerpen.
WB
Gazet van Antwerpen Editie Metropool Noord 08-12-2011 pag. 1
 

 

Tags: