Zwaar legergeschut ingezet aan het Noordkasteel

kade rechteroever

In het Scheldegebied in de regio Antwerpen is maandag de internationale militaire oefening “Clean River” afgetrapt waaraan nog tot en met vrijdag ruim vijfhonderd Belgische en Nederlandse militairen deelnemen. De oefening zal ook op het openbare domein te zien zijn, met onder meer helikopteracties en het overzetten van troepen op de Schelde. De scenario’s draaien rond acties tegen rebellengroeperingen of terroristen.
Bekijk de video: http://www.gva.be/cnt/dmf20170508_02871712/zwaar-legergeschut-ingezet-aan-het-noordkasteel

De komende dagen kunnen inwoners van onder meer Temse, Sint-Niklaas, Burcht en het Antwerpse district Hoboken nog militairen zien opduiken, al dan niet met ondersteuning van helikopters of vaartuigen. “Onze Nederlandse collega’s brengen ook opnieuw hun materiaal mee waarmee we enkele jaren geleden een ponton over de Schelde hebben gelegd”, zegt Van Daele.

Zwaar legergeschut ingezet aan het Noordkasteel
Foto: Jan Van der Perre
Zwaar legergeschut ingezet aan het Noordkasteel
Foto: Jan Van der Perre

GVA - 09-05-2017
http://www.gva.be/cnt/dmf20170508_02871712/zwaar-legergeschut-ingezet-aan-het-noordkasteel

 

Vijfdaagse militaire oefening rond de Schelde

Het Belgische leger - en enkele Nederlandse en Amerikaanse soldaten - houden sinds gisteren een grote militaire actie in de omgeving van de Schelde. De soldaten worden geconfronteerd met realistische, maar fictieve scenario's. De focus ligt voornamelijk op terreurdreiging. De acties lopen nog de hele week. 


 
ATV - 09-05-2017
https://atv.be/nieuws/video-vijfdaagse-militaire-oefening-rond-de-schelde-44098

Tags: