De Grote omarming - the making of ...

kade rechteroever

En nu zondag is het aan jou!
 

Op 7 oktober omarmden we de stad. Op punt 7, aan Berchem station, kwamen we samen rond Schone Lucht.

Ruim 700 mensen namen deel aan ons stukje van de omarming, waardoor de omarming hier alvast een succes was. Maar rond de ganse stad kwamen wel 8000 mensen samen, en omarmden we ’t Stad met één lange mensenketting. Omdat de verkiezingen om ons gaan. Omdat ook wij, burgers, ideeën hebben voor de toekomst van onze stad. Omdat wij Antwerpen zijn. En omdat uw stem belangrijk is.

Aan Berchem station namen Kristien Hemmerechts, Peter Holvoet-Hanssen, Wim Van Hees en Wietse Vermeulen het woord. Je kan stukjes uit hun speech horen in onderstaande montage. Ook Manu Claeys deelde een korte stand van zaken mee wat betreft het Toekomstverbond. Paul Schrijvers praat alles aan elkaar, en Papa Mojito zorgde voor de technische installatie. In de video zie je verder ook hoe zo'n mensenketting gemaakt wordt. We kwamen samen op het Burgemeester E. Ryckaertsplein, en stapten vervolgens naar de kerk van Berchem waar het volgende verzamelpunt was. Wanneer iedereen op zijn plaats stond, kwam een filmploeg voorbij om de ganse ketting te filmen, en stapten wij terug naar het plein. Je ziet in het filmpje hieronder dus niet de ganse ketting, maar wel hoe ze ongeveer gevormd wordt aan ons punt. Een leuke bedoening!

Dank aan alle deelnemers, jullie waren geweldig!
En dank aan de volgende organisaties, waarmee we samen mensen mobiliseerden en die mee strijden voor 'schone lucht':
de Notenkrakers uit de Tuinwijk, Wijkcomité SOS Zurenborg, Wijkcomité Buurt der Goden, Wijkcomité Orpheusbuurtgebeure, de ouders van Filter-café-filtré, Volkshogeschool Elcker-IK VZW, en burgerbeweging stRaten-generaal.

 

Op naar de volgende, en dat is deze zondag in het stemhokje. Weet waarvoor je kiest!