27ste Horta-informatieavond

kade rechteroever

Het compilatiefilmje over de volksraadpleging van 10 jaar (en 1 maand) geleden (om het geheugen wat op te frissen) toont  welke weg we met zoveel mensen hebben afgelegd:

Het is weer tijd voor een stand van zaken, hieronder vind je de presentaties van de avond, met de bijhorende filmpje, klik zelf op de presenatie terwijl je luistert naar wat de sprekers zeggen.

Wim van Hees (Ademloos) verwelkomt het aandachtige publiek en kondigt het programma aan.

De voorbije maanden is achter de schermen hard gewerkt door de experts van de burgerbewegingen en de administraties, steeds opnieuw komen ze tot de conclusie dat enkel samenwerken werkt.

Manu Claeys (stRaten-generaal) geeft uitleg bij de vernieuwde MER-procedure en de bouwvergunnning voor de Oosterweelverbinding.

de presentatie

 


Hella Rogiers (team intendant), Christophe Lambrechts (Ringland) en Natalie Waterplas (Lantis) brengen verslag uit over de intensieve ontwerpsessies. Daarin werd samen naar oplossingen gezocht voor de Oosterweelknoop bij het Noordkasteel, de aansluiting aan de Groenendaallaan in Merksem en de Hollandse knoop in Borgerhout.

de presentatie


Luc Hellemans (Lantis) blikt onder het motto ‘de toekomst is aan de durvers’ vooruit op 2020 en de stappen die nodig zijn om te beginnen aan de Oosterweelverbinding én de eerste fase van de overkapping. Hoe maken we van dit project de hefboom voor duurzame mobiliteit en hoe komen we tot een ‘future proof’-Oosterweel?

de presentatie


Peter Vermeulen (Ringland) geeft een overzicht van andere projecten uit het Toekomstverbond: een aanzet tot een herziene spaghettiknoop op de zuidelijke Ring, een doorkijk naar zone West (Linkeroever en Zwijndrecht), de aanpak van de onderbouw van de toekomstige Ring, de aansluiting van de Ring aan de Oosterweel, het Routeplan 2030 voor de modal shift, het Haventracé, ...

de presentatie

 

Uiteraard zijn er ook vragen na de presentaties:

 

Wim Van Hees sluit tenslotte de avond af met enkele bedenkingen:

Ringdagen

Op dinsdag 26 en woensdag 27 november tussen 15 en 21 uur kan je op de Ringdagen  van de overheid in de vernieuwde Handelsbeurs  in gesprek gaan met experts van de stad Antwerpen, Lantis, de Vlaamse overheid en het team van de intendant. Je komt er meer te weten over De grote verbinding, de zeven geplande Ringparken, de nieuwe Scheldebrug en de Oosterweel-verbinding. Gratis toegang.

19-11-2019

 

 

 

 

 

 

 

Tags: