Actiegroepen Starten Inzamelen van Handtekeningen voor Volksraadpleging

kade rechteroever

Na maanden van relatieve rust komt er terug schot in het Antwerps mobiliteits-dossier. De aanstelling van een overkappingsintendant was een eerste stap van de overheid om hun conflictmodel in te ruilen voor een samenwerkingsverband. Voor Antwerpen is de overkapping van de ring heel belangrijk en de actiegroepen willen de burger de kans geven zijn stem uit te brengen.

 

Voor het zuidelijk gedeelte van de ring wordt een onderzoek gestart. Voor het noordelijk gedeelte aan het sportpaleis is er nog geen oplossing in zicht, daar blijft de overheid vasthouden aan de Oosterweelverbinding van het BAM-tracé.  De burgerorganisaties vinden dat de inwoners van Antwerpen-Noord, Deurne, de Luchtbal, Merksem tot Schoten evenveel recht hebben op een gezonde leefomgeving en een volledige overkapping.

 

Het zat er al een tijdje aan te komen, een nieuwe volksraadpleging. Op 30 mei kregen Claeys en van Hees het officiële formulier van de stad. Vandaag zijn Ringland, Ademloos en stRaten-generaal gestart met het verzamelen van de nodige handtekeningen. De drie partners hopen dat het aanvragen van de volksraadpleging zelf niet nodig zal blijken.

Morgen, woensdag geven de actiegroepen in de Horta tekst en uitleg over de huidige stand van zaken en de verwachtingen voor de toekomst.

20.00 Toelichting over de samenwerkingsovereenkomst met de intendant
20.20 Het Haventracé: waarover hebben we het?
20.40 De tweede volksraadpleging, we zijn er klaar voor, u ook?
21.00 PAUZE
21.15 Overleg met de aanwezigen

horta20-spannend

tot morgen!


Luc Janssens
Fotogordon 07-06-2016
https://fotogordon.wordpress.com/2016/06/07/actiegroepen-starten-inzameling-van-handtekeningen-voor-volksraadpleging/

Tags: