Bedankt!

kade rechteroever

Doel handtekeningencampagne bereikt 


Je hebt het vast al vernomen: de 75.000 handtekeningen zijn binnen! Gisteren op de Horta-avond stond de teller op 75.505. En toen kwamen er nog binnen...

Daarmee is een belangrijke stap, misschien wel de belangrijkste, gezet. Onder druk van een dreigende volksraadpleging zijn (en de klacht bij de Raad van State) zitten Ringland, Ademloos en stRaten-generaal sinds enige tijd mee aan de onderhandelingstafel met de overheid en de overkappingsintendant. De gesprekken gaan de goede richting uit. Daar willen we de volgende weken dan ook volop op blijven inzetten.

Over de noodzaak van het radicaal haventracé (voor het doorgaande verkeer, meer naar het noorden) lijkt intussen algemene instemming te bestaan. Maar voor Oosterweel light (een beperking van Oosterweel tot een stadsringweg voor lokaal verkeer) moeten we nog al onze overtuigingskracht inzetten. Daarnaast werken we met de overheid en de intendant ook nog aan een convenant waarin alle afspraken vastgelegd worden, zeker ook over de overkapping. Pas dan kunnen we opgelucht ademhalen en kunnen we de dreiging met een volksraadpleging intrekken.

Als het toch nog misloopt, dan hebben we alvast de 75.505 handtekeningen en meer om een volksraadpleging af te dwingen. Laten we hopen dat het niet zover moet komen.

 

Tags: