Zomerse folder ‘samen voor de overkapping’

kade rechteroever

Een zomerse folder met vijf positieve voorstellen om een stad op mensenmaat te bouwen. Daarmee trekt de linkse PVDA deze zomer naar de Antwerpenaren. De partij wil met deze folder meebouwen aan de overkapping van de ring. Ze roept ook op de aanvraag voor de volksraadpleging tegen het bam-tracé te tekenen.

De PVDA pakt deze zomer uit met een opvallende folder. Op de voorkant tekende kunstenaar Bob Torfs de stad Antwerpen met overkapte ring. Ook de middenpagina’s zijn van zijn hand. Hij ontwierp er een stadsplan waarin de Antwerpse woordvoerders van de PVDA vijf concrete voorstellen doen voor een stad op mensenmaat.

Peter Mertens, nationaal voorzitter van PVDA en gemeenteraadslid in Antwerpen, stelt voor om de Liefkenshoektunnel tolvrij te maken. “We staan met z’n allen bijna dagelijks in de file en tegelijkertijd wordt de Liefkenshoektunnel nauwelijks gebruikt. Als er een ongeluk is of wanneer er grote werken zijn op de ring wordt die tunnel tolvrij gemaakt, onmiddellijk loopt het verkeer weer vlot. Met de PVDA willen we de Liefkenshoektunnel altijd tolvrij.”

Nadine Peeters, PVDA districtsraadlid in Antwerpen, wil het Sint-Annabos en het Noordkasteel behouden. “Het Sint-Annabos en het Noordkasteel zijn de groene longen van Antwerpen en een toevluchtsoord voor vele Antwerpenaren, weg van de drukte. Met het bam-tracé moeten beide natuurgebieden verdwijnen, nog een reden om nee te zeggen tegen het bam-tracé.”

Zohra Othman, PVDA schepen in district Borgerhout, ziet heel wat nieuwe speelruimte ontstaan voor kinderen door de overkapping van de ring. “Die nieuwe ruimte is broodnodig want in Borgerhout hebben we welgeteld één vierkante meter open ruimte per inwoner. In afwachting van de overkapping wil de PVDA geen plekje verloren laten gaan en richten we straten zo in dat kinderen er zin krijgen om te spelen. We brengen bijvoorbeeld met een hinkelspel op het voetpad ‘spelaanleiding’ in ons straatbeeld.”

Kristof Vissers, PVDA districtsraadslid in Deurne, is enthousiast over de ‘Tuin van Deurne’. “De intendant, die de Vlaamse overheid aanstelde, wil de ring tussen Rivierenhof en Sportpaleis overkappen. Daarmee zou de Hollandse Knoop geschrapt en vervangen worden door een overkapping met erboven de ‘Tuin van Deurne’. Samen met buurtbewoners legde de PVDA symbolisch het eerste stuk van deze tuin aan.”

Sofie Blancke, dokter bij Geneeskunde voor het Volk en PVDA districtsraadslid in Berchem, pleit tenslotte voor de overkapping van de ring omdat dat een zeer doeltreffende remedie is tegen luchtvervuiling en lawaaioverlast. “In onze huisartsenpraktijk moeten meer en meer kindjes puffen als gevolg van het vele fijn stof in onze lucht. Verschillende van mijn patiënten hebben ook slaapproblemen of voelen zich opgejaagd door het onophoudelijk lawaai van de ring. Met de PVDA gaan wij dan ook samen voor de overkapping.”

Op de laatste pagina van de zomerfolder roept de PVDA op om de actiegroepen Ademloos, stRaten-generaal en Ringland te steunen bij hun aanvraag tot een volksraadpleging. De PVDA wil op markten, festivals en evenementen zo haar steen bijdragen om 75.000 handtekeningen van Antwerpenaren in te zamelen.

Perscontact

Kristof Vissers

Bijlage

Hier kan je folder zelf bewonderen.

PVDA Antwerpen 29-07-2016
http://antwerpen.pvda.be/persberichten/zomerse-folder-samen-voor-de-overkapping

Tags: