Onderteken de petitie

kade rechteroever

En kom massaal naar het Ringland Festival  

Onderteken de petitie

Een week voor het Ringland Festival, aanstaande zondag, kwam de stad Antwerpen naar buiten met een eigen overkappingsplan. Zonder enig overleg met de experten van de burgerbeweging Ringland.
Ringland start daarom samen met de actiegroepen een massale petitie voor de volledige overkapping van de Antwerpse Ring! 

"Overkappingsplan Stad Antwerpen is historische vergissing"

Het voorstel van het stadsbestuur gaat uit van het opknippen van de overkapping in 14 mini-overkappingen van 450m met telkens openingen van 150m. Hiermee ontstaat een ‘kaas met gaten’ en helemaal geen volledige overkapping waar lucht-en geluidskwaliteit en stadsontwikkeling mee worden vooruit geholpen. Daarenboven worden de gescheiden tunnels van Ringland niet opgenomen in het plan van de stad. Hierdoor wordt de Ring niet gereorganiseerd en blijven de onveilige weefbewegingen bestaan, met files tot gevolg. Lees hier ons standpunt.

Laat deze zondag je stem horen!

Kom massaal naar het Ringland Festival, deze zondag om 13u, om de volledige overkapping op de kaart te zetten. Vorig jaar stonden we met 15.000 mensen op de wei. Laten we minstens zo goed doen!
Geef een duidelijk signaal aan het stadsbestuur en de Vlaamse Regering.
Wil je weten hoe het terrein het best bereikbaar is, check dan even onze website.

Stem het Ringlandlied in de playlist!

De radiozenders van de VRT en Q-Music willen een lied van artiesten die het opnemen voor Ringland, niet spelen wegens politiek te gevoelig. ‘Dit is geen politiek lied’, reageert Bart Peeters.
Ondertussen is het lied, waar we trots op zijn, al meer dan 50.000 keer beluisterd op youtube en kan je je inschrijven op deze facebookgroep om het lied op de radio te krijgen.

 

 

 

Oosterweel niet compatibel met Ringland

Naast de organisatie van het festival, hebben de experten niet stilgezeten. Op vraag van AWV en BAM bestudeerden ze of de Oosterweelverbinding compatibel is met Ringland. De conclusie is dat de Oosterweelverbinding niet compatibel is tenzij er voor een meer noordelijke aansluiting met Ringland wordt gekozen en dit als sluitstuk. Zoals Oosterweel-Noord, het Arup Sum tracé of Meccano. Bekijk hier de volledige studie.

Ringland 23-06-2015
http://us3.campaign-archive1.com/?u=5aba03b865531f2f75a32233d&id=cc79716516&e=9ddb231c2e

Tags: