Politici en actiegroepen op één lijn rond dossier overkapping ring

kade rechteroever

Dag met het handje, Hollandse Knoop 

 

De Vlaamse regering, de stad Antwerpen en de actiegroepen gaan samen de mogelijke overkapping van de zuidelijke Antwerpse ring bestuderen. Dat is bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie van de Vlaamse regering, de stad Antwerpen, intendant Alexander D’Hooghe en de actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos.

Opvallend is dat de zogenoemde Hollandse Knop er niet komt, het complex ter hoogte van het Sportpaleis dat de Oosterweelverbinding moet aansluiten op de Ring. Die knoop zou meer dan 20 rijstroken tellen en was erg controversieel bij de actiegroepen en veel omwonenden.

"In belang van iedereen engageren wij ons tot een samenwerking", was te horen op de persconferentie. Na ettelijke jaren van stilstand en discussie lijkt er eindelijk wat beweging te komen in dossier van de Antwerpse ring. Blijkbaar is intendant Alexander D'Hooghe erin geslaagd om de verschillende partijen dichter bij elkaar te brengen. "Voor het eerst in 20 jaar de start van een echte dialoog", zei Peter Vermeulen van Ringland.

De toverformule? Het ringtraject opdelen in een noordelijk en een zuidelijk deel. Dat laatste loopt van de Kennedytunnel tot Merksem, en het is daarvoor dat er nu een gezamenlijke studie over een overkapping komt. Het zuidelijke is ook het gemakkelijkste deel om te overkappen, want dat ligt nu al ingebed.

Later meer....

02-06-2016
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/1.2672068

 

 

Tags: