Actiegroepen stappen naar Raad van State tegen Oosterweel

kade rechteroever

De Antwerpse actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos dienen vandaag bij de Raad van State een klacht in tegen Oosterweel. "We hebben de regering anderhalf jaar gewaarschuwd, maar al onze knipperlichten werden genegeerd", zeggen ze in Gazet van Antwerpen.

De actiegroepen vragen aan de Raad van State om het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) voor de Oosterweelverbinding, dat op 20 maart is goedgekeurd door de Vlaamse regering, te vernietigen.

Volgens de actiegroepen heeft de regering vele malen haar eigen regels geschonden in de procedure van de Oosterweelverbinding. Alternatieven zouden niet correct zijn onderzocht, en deskundigen van de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel) zouden tegelijk rechter en betrokken partij zijn geweest.

De actiegroepen onderstrepen dat hun actie niet bedoeld is om de oplossing van de Antwerpse mobiliteitsproblemen te vertragen. "De regering hoeft de uitspraak van de Raad van State niet af te wachten", zegt woordvoerder Manu Claeys (stRaten-generaal). "Ze kan morgen beslissingen nemen om de gemaakte fouten te repareren."

De uitspraak van de Raad van State wordt in het najaar van 2016 verwacht.

Bron: Belga
VRT Nieuws 13-07-2015
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/1.2389842

Tags: