Stad bevestigt nieuwe locatie Sinksenfoor

kade rechteroever

Park Spoor Oost!

Eén van de meer dan zeven strategische locaties rondom de Ring die door de overkapping kunnen uitgroeien tot toplocaties. Het grotendeels verlaten rangeerterrein, Spoor Oost, biedt zo veel ruimte en troeven voor het dichtbevolkte Borgerhout, dat het klaar ligt om te ontpoppen tot volwaardig park!

Overkap de Ring, waar wachten we op?

A little treasure with BIG possibilities
Spoor Oost could be PARK Spoor Oost.
A place to relax, create, play and come together!

 

 

 

De Sinksenfoor komt vanaf 2015 op het rangeerstation Spoor Oost in Borgerhout. Het schepencollege legde deze locatie vast. De foorkramers reageren verrast. “We hadden normaal nog een vergadering begin mei”, zegt foorkramer Guillaume Borremans.

“Met de uiteindelijke beslissing in het college kunnen we beginnen met het klaarmaken van Spoor Oost voor de Sinksenfoor”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). “We gaan dit verder in alle rust uitwerken met de foorkramers.”

Niet goed voor voedselkramen
Of hierover nog afspraken zijn met de foorkramers, wil de schepen niet zeggen. Guillaume Borremans (foto), Antwerps voorzitter van de Vereniging van Belgische Foornijveraars, bevestigt dat wel. Daarom dat hij verrast is dat het schepencollege nu al een beslissing nam voor Spoor Oost. “We gingen hierover normaal begin mei nog samen zitten”, zegt Borremans. “Ik snap deze plotse beslissing niet.”

“De afbraak van het viaduct van Merksem en de bouw van de tunnel gaan voor veel stof zorgen”, benadrukt Borremans verder. Daarmee sluit hij Spoor Oost als nieuwe locatie voor de Sinksenfoor uit wegens redenen van voedselveiligheid. “Het stof dreigt in de richting van de Sinksenfoor te worden geblazen door de wind. Kramen met eten, zoals smoutebollen, kunnen daar dus niet staan. We gaan nooit toelating krijgen van de voedselinspectie. Ik heb het dan nog niet over het stof dat in de knuffels kruipt van de loterijkramen.”

Nieuwe acties?

De foorkramers zien een verhuizing naar Spoor Oost niet zitten en willen op de Gedempte Zuiderdokken blijven. Enkele weken geleden blokkeerden zij nog uit protest de Singel. Of er al nieuwe acties gepland zijn, is niet bekend. Het Antwerpse stadsbestuur is niet van plan om daaraan toe te geven. Dat blijkt ook uit de beslissing van afgelopen vrijdag.

Gazet van Antwerpen 23-04-2014
http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/borgerhout/stad-bevestigt-nieuwe-locatie-sinksenfoor.aspx

 

Tags: