2 keer referendum over Oosterweel kan wel degelijk

kade rechteroever

nvdr: voor wie nog twijfelt waarover het juist ging, zie hier wat BAM schreef op blz. 9 in haar folder in 2009 voor de volksraadpleging:

 

Mocht zo'n nieuw referendum er komen, dan zijn er dus veel handtekeningen nodig. De Antwerpenaar is in 2009 al gehoord over de Oosterweelverbinding (= het Bam-tracé), maar dat neemt niet weg dat een tweede, nieuwe volksraadpleging mogelijk is.

ATV 24-05-2016
http://atv.be/nieuws/2-keer-referendum-over-oosterweel-kan-wel-degelijk-29469

 

De actiegroepen Ademloos en StRaten-generaal bereiden zich voor om opnieuw een volksraadpleging te organiseren in Antwerpen.

ATV 24-05-2016
http://atv.be/nieuws/actiegroepen-dreigen-met-nieuw-referendum-29466

 

Sermeus is het beu: "Stop obstructie te voeren tegen Ringland"

 

Dieter Sermeus (gewoon van Deurne) heeft alle politieke partijen opgeroepen het Oosterweelproject... niet meer te steunen. Hij benadrukte dat het project niet goed is voor de inwoners van Antwerpen en dat stilstand een grote maatschappelijke kost heeft. Daarmee reageert hij op NVA-politicus Geert Bourgeois, die verklaarde dat Oosterweel er ondanks heel wat verzet toch zal komen.
 

Dieter Sermeus deed de uitspraken thuis bij zijn kinderen, zij vierden de recente en nakende Ringland plannen. Sermeus riep er ook andere bedrijven op te investeren in een toekomstvisie waar iedereen beter van zal worden. Hij vindt ook dat de overheid moest investeren in grote projecten die de leefbaarheid verbeteren.
 

Hij haalde daarbij de omstreden Oosterweelverbinding aan, die de Antwerpse mobiliteit zou verbeteren maar het eigenlijk niet doet (zo blijkt uit ondertussen heel wat onderzoek). Hij klaagt ook de verschillende definities van beslist beleid aan. 'Je hebt beslist beleid en beslist beleid' zegt Sermeus tegen zijn zoon "soms is het ene wat meer beslist dan het andere". Sermeus riep Europa op om strenger om te gaan met bouwaanvragen zonder toekomstvisie en enkel dienen om 'beslist beleid' uit te voeren. Zeker voor dure projecten en hij benadrukte tegelijkertijd de bijzondere mobiliteitsvoordelen voor de Kempen wanneer Ringland wordt uigevoerd, waar Umicore gevestigd is.
 

Vervolgens gaf hij al die politiekers over de partijgrenzen heen een pluim die de moed hebben om Ringland te steunen!
 

"Dit is een aanslepend project", voegde Sermeus er nog aan toe. "Het niet-realiseren van Ringland kost ons enorm veel, één miljoen euro per dag aan stilstaand verkeer. Ringland zou niet alleen een enorme impuls geven aan onze economie maar ook de leefbaarheid van de stad zo hard verbeteren. Sermeus snikte bij de gedachte dat Antwerpen een voorbeeld zou kunnen zijn voor de hele wereld.
 

"Ik roep dus iedereen op, ook de nonkels en de tantes, om samen onze schouders te zeten onder het project. Het is van bijzonder groot belang, ook voor de Kempische economie, dat we Ringland Realiseren."
 

En eet nu jullie bord leeg!

https://www.facebook.com/dieter.sermeus

Tags: